Jonge mensen en de uitdagende samenleving…..

Het valt me op dat er steeds meer jonge mensen zijn die last hebben van de eisen die de samenleving aan hen stelt.

Via mijn Stichting 2bmyself komt ik nogal eens studenten en scholieren tegen die moeite hebben met kiezen voor wat echt bij hen past. Ik doe dan samen met hen een Birkman assessment zodat ze meer inzicht kunnen verkrijgen in waar hun interesses liggen en wat hun sterke punten zijn. Het valt dan op dat ze daar houvast aan hebben en weer wat zekerheid aan verbinden.

Het maakt hun het kiezen wat makkelijker en doelgerichter én het versterkt hun zelfvertrouwen. Ook voor de ouders is handig om wat meer inzicht te verkrijgen op wat hun kinderen nodig hebben, wat hen helpt en waar ze stress van krijgen. Zo wordt het er voor elkaar zijn ter ondersteuning eenvoudiger.

Ook begint het er op te lijken dat steeds vaker ook jonge mensen al op vroege leeftijd in een burn-out terecht komen, simpelweg omdat ze niet weten hoe voor henzelf effectief met de eisen van de samenleving om te gaan. Bedrijven eisen veel van hen, het is hard werken om jezelf te kunnen bewijzen.

burnout1

Je kunt je afvragen of de samenleving daar nu beter van wordt of juist niet. Is het wel slim vraag ik mezelf af om aan jonge mensen al zulke hoge eisen te stellen?

Voor mij een vraag maar ook een weet, want mijn ervaring met de begeleiding van hen zegt me dat dit niet verstandig is.

Als je vragen hebt, stel ze dan gerust…….

Ik wens je nog een fijne dag met mooie inzichten!

burnout2

Over 2bcoaching, Trudy van den Berg

TRUDY ZEGT: "Als verandermanager en teamcoach heb ik de leukste baan die er voor mij is omdat ik ervan geniet om samen continue van en met elkaar te leren. Ieder heeft zijn eigen waarheid en die probeer ik te begrijpen en respecteren voor zover ik dat kan. Daarbij is respect van alle perspectieven zoals die er op verschillende momenten zijn voor mij essentieel. Uit ervaring weet ik "samen weet je meer".
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s