Je lijf energetisch op orde brengen: aarden via je stuitchakra

Onderaan je ruggengraat, bij je stuitje bevind zich het stuitchakra. Als het stuitchakra in balans is voel je je gegrond, veilig en stabiel. Is het stuitchakra uit balans dan zul je je niet verbonden voelen met jezelf en andere om je heen, je maakt je dan vaak druk over van alles zelfs zonder dat je het kunt verklaren.

Je kunt dan ook lichamelijke klachten hebben, eetstoornissen, koude handen en/ of voeten, klachten met betrekking tot je spijsvertering of artritis.

Wat kun je doen om je stuitchakra in balans te krijgen?

–Aardingsoefeningen. -link-

Met blote voeten op de aarde of op het gras lopen.

Eet wortelen. Daarmee bedoel ik niet alleen de bekende oranje producten, maar: aardappelen, radijsjes, bieten, gember enz. enz……. (alles wat in de grond groeit).

Draag stenen die je ”aarden”. Goede voorbeelden zijn: Zwarte toermalijn, Jasper, Agaat en Bronziet

Als je onder de douche staat. Visualiseer je dat het water via je kruinchakra binnen komt, heel je lichaam reinigt en via wortels die vanuit je stuitchakra de aarde in gaan en worden afgevoerd. Dit gebeurd bij elke uitademing, als je gevoelig bent, zul je bij uitademen voelen dat je naar beneden getrokken wordt.

Zorg voor sociale contacten en geniet van deze sociale contacten.

Ga regelmatig wandelen, liefst in het bos want de bomen geven een rustgevende stof af.

Rode kleding dragen (als hulp om te aarden).

Over 2bcoaching, Trudy van den Berg

TRUDY ZEGT: "Als verandermanager en teamcoach heb ik de leukste baan die er voor mij is omdat ik ervan geniet om samen continue van en met elkaar te leren. Ieder heeft zijn eigen waarheid en die probeer ik te begrijpen en respecteren voor zover ik dat kan. Daarbij is respect van alle perspectieven zoals die er op verschillende momenten zijn voor mij essentieel. Uit ervaring weet ik "samen weet je meer".
Dit bericht werd geplaatst in chakras, effectiviteit, gezondheid, Zelfrealisatie, Zelfreflectie en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s