Gong behandeling Ohmpunctuur

Bij het opstaan vanochtend (een paar weken geleden) eerst maar eens in gesprek met mijn gong gegaan. Gevraagd of die me wilde helpen voorbereiden voor de behandeling van de middag. Hoe kom je daar nou op denk je wellicht maar voor mij voelde het goed om dat te doen.

En guess what, ik had niets te vertellen de gong trok me ongelooflijk naar boven alsof die me wilde zeggen zet de boel maar open en maak er gebruik van. Dus …. tja wat doe ik dan, dan luister ik naar wat de gong me zegt en doe wat die me vraagt. Ik hoorde het gelijk want het antwoord was balans en gek genoeg maakte het me ook gelijk heel rustig. Voorbereidingen verder gedaan, ruimte schoon gemaakt en daarna kon ik mijn gedachten nog even verzetten en nog even iets anders doen.

De bel ging en daar stond mijn (proef)client voor de deur. Ik vond namelijk dat ik eerst nog maar eens aan mezelf moest bewijzen dat ik het ook echt kon. Dus een hopelijk mooi cadeau voor een lief mens

Dat werd dus mijn eerste behandeling met de gong.

Een lieve collega die af en toe een beetje in de knoop met zichzelf zit wat dan tot emotionele chaos van binnen kan leiden en soms een explosie naar buiten. Verder pratend werd het duidelijk dat het om oude pijn gaat, zoals bij zoveel mensen. We hebben allemaal oude pijnplekken van toen we jonger en nog kwetsbaar waren en soms ook van later omdat we nog wat verder pijn door gestapeld hebben op hetzelfde thema.

Ach ja wat is er nieuw! Je herkent het vast zelf ook wel als je dit leest.

Eerst met de stemvork gecontroleerd of de meridianen open waren en opgelet waar ze geblokkeerd waren.

Vervolgens met de voeten in een tempelschaal gezet en een vortex met drie schalen er omheen waardoor het gevoel al een beetje los kwam en de traantjes zich even later ook lieten zien, dus dat kwam binnen. In het tweede chakra achterin zat wat oude pijn waar ik met mijn medicijnschaal alvast wat zachtheid in heb gebracht.

Daarna achter de gong laten zitten en aan de slag gegaan. Alle chakra’s afgelopen en goed geluisterd. Tjonge wat trok die gong naar de hoge kant, ik hoorde weinig basis. Maar toen ik aan de slag ging met het 2e en 3e chakra samen gebeurde er iets, de klank veranderde, en toch het 1e chakra trok nog steeds naar de boventonen en niet naar beneden. Dan maar alle chakra’s in ene keer aflopen van onder naar boven en vervolgens van boven naar beneden, nog niet voldoende dus de walvissen ingezet gevolgd door de dolfijntjes en toen weer terug naar de walvissen. Ahhhh dat werkte, ik hoorde ineens een verandering, nog even een dubbel check en heel voorzichtig kwamen beide tevoorschijn zowel de hoge als de lage tonen. Nog een keer alles in alle rust nagelopen om vervolgens af te sluiten met de ziel als basis om weer goed te landen. Ik zag en hoorde dat dat zijn werk goed deed. Wat een verschil in klank met het begin, zo ontroerend mooi is dat… en dan dank ik mijn gong dat ik samen mag werken.

Bij navraag hoe dat was geweest hoorde ik terug dat er meer gevoel in het bekken tot aan het stuitje was waargenomen. Toen de toon van beneden naar boven en terug ging gebeurde er iets gaf ze aan, dat kwam binnen. Dat het een bijzondere ervaring was en heel blij dat we dit samen hadden gedaan.

Dus nu veel water drinken, afvalstoffen afvoeren. Nog oefeningen meegegeven

  • om bij de eigen energie te blijven en de troep van anderen bij hen te laten en los te laten
  • om emotionele gebeurtenis niet teveel met de spiegelneuronen op te pakken maar opzij te zetten zodat het op een later moment in rust en stilte bekeken en op relevantie geëvalueerd kan worden
  • om met de zon op de rug de energie van de kosmos op te pakken en de zware energie (ofwel rommel) aan de aarde te geven zodat er met hernieuwde energie aan de slag gegaan kan worden. De aarde transformeert immers alles.
  • Ik zal die oefeningen later een keer apart in een blog zetten.
  • Afgesproken nu eerst op vakantie en dan daarna nog een keertje het vervolg oppakken.
    Tja, daar wordt een mens toch blij van!
    Dat ik zomaar instrument van de kosmische energie mag en kan zijn…. wow!

Over 2bcoaching, Trudy van den Berg

TRUDY ZEGT: "Als verandermanager en teamcoach heb ik de leukste baan die er voor mij is omdat ik ervan geniet om samen continue van en met elkaar te leren. Ieder heeft zijn eigen waarheid en die probeer ik te begrijpen en respecteren voor zover ik dat kan. Daarbij is respect van alle perspectieven zoals die er op verschillende momenten zijn voor mij essentieel. Uit ervaring weet ik "samen weet je meer".
Dit bericht werd geplaatst in chakras, effectiviteit, Feedback, gezondheid, Inlevingsvermogen, Uncategorized, waarheid, Wat is er nodig?, Zelfreflectie en getagged met , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s