Werken met de Gong volgens de Ohmpunctuur methode

Mijn ontmoeting met de Gong bij Ohmpunctuur

Een paar keer had ik het geluid van de gong gehoord en het bleef maar in mijn hoofd doorklinken. Alsof de gong me riep. Daarop heb ik uiteindelijk besloten om me op te geven voor de Gong workshop van drie dagen bij Peter.

Ik kon bijna niet wachten.

Uiteindelijk was het dan zover en kregen we na elkaar ontmoet en gezien te hebben voor wie we zijn, fijne gelijkgestemde mensen, eerst nog uitleg over de gong en de basiswerking ervan.

We gingen naar de cursusruimte en daar kregen we de gong uitgereikt. Uitpakken, het touw inkorten en dan ophangen in de standaard. Spannend….., hoe zal het zijn…..

En toen volgde de eerste kennismaking Met twee handen pakte in mijn gong vast en ik voelde een soort van instant herkenning, heel bijzonder, alsof ik thuis kwam. Had ik daar zomaar ineens de wereld, mijn wereld en ieders wereld, in mijn handen dat maakte me wel even heel nederig en tegelijkertijd ook heel geaard.

We gingen een voor een de chakra’s opzoeken op de gong, van het basis chakra naar de kruin. Ik doe mijn ogen dicht, verbind me met de gong en sla intuïtief daar waar het goed voelt. Goed zegt Peter, en ik plak een sticker op de plek waar ik sloeg om het niet te vergeten. En zo werken we ze een voor een af. Vijf heb ik er tot mijn eigen verbazing in ene keer goed maar voor het keel chakra en de kruin moet ik even zoeken. Die hebben dus vast extra aandacht nodig denk ik nog. Peter zegt je bent een natural en ik denk voor mezelf nou dat weet ik zonet nog niet dat ga ik ontdekken deze dagen.

We lopen ze allemaal na en dat geeft een gevoel van herkenning en verbinding met mijn gong. Ik ervaar het als bijzonder dat ik me er zo snel vertrouwd mee weet. We werken de hele dag door en aan het einde van de eerste dag neem ik mijn gong nog even in beide handen, bedank voor de dag, neem afscheid en zeg hem tot morgen. Ik kan die nacht de slaap niet ineens vatten er gaat zo veel door me heen, maar ik verzet mijn gedachten en dan lukt het wel.

De tweede dag, weer even vasthouden voor de herkenning en vragen of ik weer met hem mag werken. We doen te veel om op te noemen, het is een bijzondere dag met diepe ontmoetingen, met mezelf en anderen. Goed leren luisteren naar wat de gong zegt, waar aandacht nodig is waar het mooi in balans is….. We leren veel en oefenen op onszelf en elkaar, het voelt heel vertrouwd.

Ik slaap die nacht als een zombie zonder dromen en zonder wakker te worden.

Onderweg naar de derde dag denk ik ohhhh mijn liefje mag vandaag mee naar huis, want ik merk dat ik nu al van mijn gong hou. De gong heeft me zoveel te vertellen, over mezelf en over degene met wie ik werk en ik begin steeds meer te horen hoe de gong alles transformeert en in balans brengt, mits je goed ademt. En dat geldt zowel voor mezelf als ik behandel als voor degene die ik behandel Ik merkt dat het beter gaat als ik dat goed begeleid en daar de rust voor neem.

Het aanslaan ging de eerste dag nog wel eens mis, dan sloeg ik ineens te hard maar langzaamaan gaat het beter en krijg ik het gevoel voor de mallets steeds beter in de vingers. Ik heb gemerkt dat ik te hard sla als ik de stok teveel aan het einde vasthou maar meer vanuit het midden is de balans beter en heb ik er meer grip op wat er mee gebeurt. Werken met de stemvorken en de klankschalen en kristallen schaal deed ik al maar ik merk dat de gong een heel andere dimensie geeft. Werken met gong is voor mij als thuiskomen en ik knoop de waarschuwing van Peter goed in mijn oren dat het verslavend kan zijn want daar kan ik me nu alles bij voorstellen. Het is zo heerlijk werken!

Hoe groot de verleiding ook is om er nu gelijk mee te gaan werken heb ik besloten om toch een week te wachten, ik heb nu in die drie dagen wel even genoeg prana naar binnen gekregen, laat ik eerst maar weer eens uit resoneren en verder transformeren. Veel water drinken en wat rust nemen denk ik nu.

Volgend weekend mag ik van mezelf de gong weer oppakken, hoe groot de verleiding ook is rust ik ook van belang. En nu bedenken met wie ik zou willen oefenen en aan wie bied ik dat aan en ga ik vragen of dat mag want nu is het tijd om ervaring op te gaan doen. Peter zegt dat ik het kan dus doen meisie zeg ik tot mezelf.

Nu een paar dagen later merk ik dat ik nog iets heb opgelost. Twee jaar geleden heb ik een ongeluk gehad met mijn fiets ben van de zijkant aangereden en heb o.a. de kop van mijn rechterarm gebroken naast nog een paar lastige plekken in mijn kaak, mijn teen en mijn knie en heup. Dat heeft lang geduurd om te herstellen en ik merkte dat ik de kracht en vrije beweging in mijn arm steeds niet terug kon krijgen. Nu na 3 dagen ohmpunctuur gong behandeling merk ik dat ik die vrije beweging wel weer terug heb, ik kan mijn arm weer helemaal naar achteren bewegen en naar opzij zonder pijn in mijn spieren (wat ik eerst wel had) of blokkade. Nu heb ik er ook weer vertrouwen in om te gaan zwemmen en mijn kracht weer op te gaan bouwen omdat ook als ik nu kracht zet het geen trekkend gevoel meer geeft in mijn spieren. Heerlijk om die vrijheid van beweging weer te mogen ervaren. En ik realiseer me dat de gong dus ook dat kan doen.

You’ve got the world in your hands now baby zeg ik nu tot mezelf en het voelt bijzonder. Het is ook wel dubbel want aan de ene kant voel ik me nog een baby met de gong terwijl ik me aan de andere kant volleerd voel, het is net alsof ik van alles weet waar ik me voorheen niet bewust van was. Onzin zeggen en denken sommigen maar ja er is wel wat er is en dat valt ook weer niet te ontkennen.

Peter zei al “maybe you’ve done this before” en dat moet nog even inzinken want het voelt wel zo en toch is dat ook nog even wennen want dat zou betekenen dat ik meer op mijn oude kennis en intuïtie mag gaan vertrouwen.

Een jaar geleden werd ik al een keer terecht gewezen door een oude man die ik regelmatig ontmoette bij het uitlaten van mijn honden, ik noemde mezelf een witte heks en hij corrigeerde me en vertelde me dat hij uit een ziener familie kwam en zag dat ik een medicijnvrouw was geweest en nog steeds ben. Dat keerde mijn wereld ondersteboven en toch ook weer niet want ik weet soms niet waarom ik iets weet en voel wat er is zonder dat het gezegd wordt.

Pachamamma zegt Peter. Ik weet dat dat met me resoneert. Ik heb een Queros Mesa doek van een oude monnik die ik als thuisaltaar altijd bij me heb als ik op reis ga. Ik verzamel daar in wat me op reis raakt en geef er uit weg aan wie ik ontmoet omdat het goed voelt. De vier elementen aarde vuur water en lucht zijn daar samen met ether in vertegenwoordigd. De connectie met de aarde is belangrijk voor mij net zoals de connectie met de kosmos waardoor ik via mijn zonnevlecht de kosmische energie binnenhaal op de momenten dat ik dat nodig heb en evengoed geef ik het soms ook door aan anderen als ik het kan missen en merk dat iemand het nodig heeft. Het is ook een aandachtspunt om niet teveel weg te geven zodat ik ook lief blijf voor me zelf.

Maar een ding weet ik wel heel goed, de aarde wil alles transformeren dus je mag met een gerust hart al je shit aan de aarde geven, dus loslaten al die spanning, stress, zorgen en ongemakkelijke gevoelens zoals boosheid, angst voor het niet goed genoeg zijn en dergelijke……., laat maar de grond in zakken en verlos jezelf ervan.

Over 2bcoaching, Trudy van den Berg

TRUDY ZEGT: "Als verandermanager en teamcoach heb ik de leukste baan die er voor mij is omdat ik ervan geniet om samen continue van en met elkaar te leren. Ieder heeft zijn eigen waarheid en die probeer ik te begrijpen en respecteren voor zover ik dat kan. Daarbij is respect van alle perspectieven zoals die er op verschillende momenten zijn voor mij essentieel. Uit ervaring weet ik "samen weet je meer".
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s