Leuke Apps voor persoonlijke ontwikkeling en reflectie

Via LinkedIn las ik een bericht van Fiona Stoop waarin zij verwijst naar Persoonlijke ontwikkeling en apps. Dat lezende realiseerde ik me dat ik er niet aan had gedacht om een aantal leuke Apps die ik al tijden gebruik door te geven aan anderen. Daarom vind je naast de link naar Fiona haar prachtige pagina (neem zeker een kijkje)  hieronder ook haar zowel als mijn apps en tips van anderen met een directe link naar de Itunes store.

Probeer ze uit, ontdek wat je past en doe er je voordeel mee!

Ken je ook een leuke app voor persoonlijke ontwikkeling meldt het bij commentaar of geef het me via @trudyvandenberg door, dan vul ik het aan op deze pagina.

Veel plezier…

1. iMission (gratis)

iMission - The Mission Statement tool of Remco Claassen

Bekijk in iTunes

De app van Remco Claassen die voortkomt uit het succesvolle boek Ik van hem. Je krijgt hulp en tips bij het ontdekken van je drijfveren, het formuleren van je mission statement en het ontwerpen van je leefregels en doelen. Echt een aanrader en heel makkelijk in gebruik. Voor coaches die werken met het mission statement kan dit een absolute aanvulling op het programma betekenen (aanbevolen door Fiona Stoop).

2. Core Quality (€ 3,99)

Core Quality

Bekijk in iTunes

Deze app van Daniel Offman gaat verder in op zelfonderzoek door middel van het bekende kernkwadrant. Ik werk zelf veel met het kernkwadrant en ervaar deze app als een waardevolle aanvulling (mede aanbevolen door Fiona Stoop).
.

3. My Wonderful Days (€ 0,79)

My Wonderful Days * Everyday note for my daily life

Bekijk in iTunes

Wonderful is een lieve applicatie die je dagelijks actief vraagt hoe je dag was. Dit kan je hierin opslaan en later nog eens teruglezen. Eenvoudig en effectief (aanbevolen door Fiona Stoop).
.

4. SimplyBeing (€ 0,79)

Simply Being - Guided Meditation for Relaxation and Presence

Bekijk in iTunes

SimplyBeing is een app die meditatie biedt, je kunt kiezen uit muziek of natuurgeluiden en dat wordt begeleid door een rustige stem. Er zullen vast meerdere meditatieapps zijn, maar de vormgeving, keuzes en toch eenvoud sprak me aan. Heerlijk om in bed nog even naar te luisteren (aanbevolen door Fiona Stoop ).

5. Virtual Life Coach (gratis)

Virtual Life Coach

Bekijk in iTunes

Virtual Life Coach is qua vormgeving niet echt heel charmant, maar omdat het werkt met levensgebieden en doelstellingen wel effectief. Het lijkt een beetje op de app van Remco maar dan eenvoudiger. Leuk om eens te bekijken (aanbevolen door Fiona Stoop).
.

6. StressFree (€ 1,59)

Stress Free with Deepak Chopra

Bekijk in iTunes

Een App van Deepak Chopra om je meer bewust te worden van de stressfactoren en oorzaken van voor jouw stressvolle situaties. Deze helpt je tevens om doelgericht te zijn en blijven. Het programma is onderverdeeld in 6 sleutels die je stap voor stap in je eigen tempo kunt openen.

7. Personality Types (€ 2,39)

Persoonlijkheids Types

Bekijk in iTunes

Een App waarmee je gelijk een vragenlijst hebt om jou ‘Personality Type’ volgens de theorie van Jung en uitgewerkt door o.a. de Myers-Briggs Type Indicator® in kaart te brengen. Je kunt je verdiepen in je eigen type en ook verschillende personen met elkaar vergelijken.

8. IQ test (gratis)

IQ Test (Gratis)

Bekijk in iTunes

Een App om je intelligentie score te meten, gebaseerd op logisch denken en analyseren. Het is een demo test en er kunnen geen zwaarwegende conclusies uit getrokken worden. 
Mensa Brain Test

Goed ter voorbereiding voor wie een IQ test gaat doen. Wil je echter heel serieus je IQ testen oefen dan met de Mensa test voor €  1,59. Wees gewaarschuwd voor teleurstellingen, zegt men.

Bekijk in iTunes

9. Happinez Inspiratiekaarten (€ 0,79)
Happinez Inspiratiekaarten

Bekijk in iTunes

De heel vriendelijke App die je de mogelijkheid geeft om wanneer je dat maar wil (eventueel dagelijks)  een kaart te trekken met inspirerende aandachtspunten voor die dag. Stimulerend, motiverend en reflecterend (mede aanbevolen door Joyce Bennema).

10. Eckhart Tolle TV on a Course in Miracles (€ 7,99)

Eckhart Tolle TV on

Bekijk in iTunes

Een programma dat gebaseerd is op de cursus in wonderen. In plaats van een 365 dagen programma zet Eckhart Tolle hier de essentie neer in een programma van 90 minuten. Hij besteedt hier ook aandacht aan Zen, deelt zijn inzichten en ervaringen om de kijker en luisteraar te helpen zich vanuit het hier-en-nu (presence) in plaats van (ver)oordelend (judgement) te verhouden tot anderen.

11. Wijsheden van Buddha (€ 0,99)

Wijsheid van Boeddha

Bekijk in iTunes

Lees de Boeddhistische wijsheden. Deze app bevat honderden spreuken geïnspireerd door Boeddha. Citaten van Boeddha zijn aangevuld met citaten van Lin Yutang, Lao Tzu maar ook met Nederlandse denkers.(onder de aandacht gebracht door Joyce Bennema)

12. Happinez Magazine (gratis voor abonnes, € 4,99 per editie)

Happinez Magazine

Lees je Happinez Magazine nu online. Happinez geeft de service aan reguliere abonnees om het magazine gratis onlilne op de iPad te lezen).

.

13. So Chicken (gratis)

soChicken

Bekijk in iTunes

“Maak je leven leuker op de momenten dat het even kan. Terwijl je op de bus wacht, in de trein, tijdens een saai college of natuurlijk in het kleinste kamertje. De nieuwe soChicken iPhone App staat altijd voor je klaar met honderden praktische tips die je helpen je leven mooier te maken (onder de aandacht gebracht door Irene Terlouw).

14. H&L van Itude Mobile (gratis)

H&L

Bekijk in iTunes

Deze test meet de 5 belangrijkste dimensies van persoonlijkheid onder volwassenen.
Uit tientallen jaren wetenschappelijk onderzoek blijkt dat deze 5 dimensies de beste samenvatting van persoonlijkheid geven. De 5 persoonlijkheidsdimensies worden breed toegepast; bijvoorbeeld bij selectie voor banen of opleidingen, maar ook bij psychologisch onderzoek.
Van Harte & Lingsma biedt je deze test aan om inzicht te krijgen in je eigen persoonlijkheid.
De meeste mensen doen 20 minuten over de test. De antwoorden worden op je toestel opgeslagen, zodat je tussendoor kan pauzeren en later verder kan gaan.
Je kan het testrapport op je toestel bekijken en naar anderen emailen. (onder de aandacht gebracht door Jacqueline van Zuiden)

15. Learning Quest (deels gratis)

Learning Quest

 Bekijk in iTunes

Learning Quest geeft je een leer kompas om je met de verschillende onderdelen van je ontwikkeling bezig te houden:

  • de leerweg (12 stappen)
  • persoonlijke ontwikkeling (6 stappen)
  • team ontwikkeling ((6 stappen)
  • leiderschapsontwikkeling (6 stappen)

Het programma is in het engels en heeft een aantal gratis onderdelen, voor sommige onderdelen dien je apart te betalen, echter het geheel is wel te overzien en wordt ook helder toegelicht.

16. Stepstone Job App (gratis)

StepStone Job App

Bekijk in iTunes

Stepstone is een tool dat je helpt om de juiste job te vinden. Je kunt zoeken op specifieke jobs, op regio, functienivo e.d. Geef je zoekopdrachten in en bekijk wat er gevonden is. Je kunt er ook een Job Agent in aanmaken zodat je geïnformeerd wordt zodra er jobs zijn binnengekomen die aan jou ingestelde criteria voldoet. Je kunt Stepstone ook linken aan Twitter en Facebook en zo jobs ter informatie aan anderen uit je netwerk doorsturen (ingebracht door Amy van Son.

17. Decider (gratis)

Decider App

Bekijk in iTunes

De Decider App helpt je om beslissingen voor te bereiden en te nemen. Zodra je iets hebt waarover je wilt/moet beslissen kun je de voors en tegens ingeven en opslaan zodat je niet vergeet. Je geeft vervolgens aan hoe belangrijk een argument voor je is en de app geeft je dan vervolgens een advies wat berekend is volgens de gegevens zoals door jou ingegeven. Zo helpt de app je om impulsieve beslissingen te voorkomen en om de argumenten voor een beslissing goed op een rijtje te krijgen (ingebracht door Jacqueline van Zuiden).

18. Mindjet (tijdelijk gratis)

Mindjet for iPad

Bekijk in iTunes

Met de Mindjet app kun je op eenvoudige wijze ‘Mindmaps’  maken. Je kunt de verschillende aspecten rond een centraal thema simpel toevoegen door erop te klikken. Je kunt ze een kleurtje geven, een plaatje erbij zetten en/of een weblink toevoegen. Via Mindjet Connect kun je de mindmaps ook op het web bekijken en bewaren. Handig tool om snel en overzichtelijk je aantekeningen te maken.

19. Bamboo Paper (gratis, uitbreiding € 1,59)

Bamboo Paper - Wacom aantekeningen met je digitale pen

Bekijk in iTunes

Met Bamboo Paper kun je aantekeningen maken in een notitieboekje door met je vinger te schrijven of met een iPad stylus. Het meest handige vind ik het feit dat je in het notitieboekje ook heel eenvoudig tekeningen kunt maken zodat je schema’s en modelletjes zo als aantekening kunt bewaren.  Handig tijdens meetings, een lezing maar ook als je een schema aan een ander wilt laten zien. Vervolgens kun je het zo als plaatje bewaren en/of mailen.

Advertenties

Over 2bcoaching, Trudy van den Berg

TRUDY ZEGT: "Als verandermanager en teamcoach heb ik de leukste baan die er voor mij is omdat ik ervan geniet om samen continue van en met elkaar te leren. Ieder heeft zijn eigen waarheid en die probeer ik te begrijpen en respecteren voor zover ik dat kan. Daarbij is respect van alle perspectieven zoals die er op verschillende momenten zijn voor mij essentieel. Uit ervaring weet ik "samen weet je meer".
Dit bericht werd geplaatst in Inlevingsvermogen, Omgaan met tegenslag, Zelfrealisatie, Zelfreflectie en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Leuke Apps voor persoonlijke ontwikkeling en reflectie

  1. “My Wonderful Days” gekocht o.b.v. deze posting. De “personality types” had ik al, die is handig om op een laagdrempelige manier het idee achter persoonlijkheidsprofielen te demonstreren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s